Struer

Struer er en stationsby, der er placeret i den nordlige del af Vestjylland. Byen har omkring 10.300 indbyggere, og så er Struer hovedbyen i Struer Kommune.

Struer er en del af Region Midtjylland og var tidligere en del af amtet Ringkøbing Amt.

Historie

Struer Huse var en ladeplads for Holstebro og i 1600-tallet blev der bragt bygningstømmer fra Aalborg og Norge.

Ifølge en indberetning fra Holstebros byfoged fra 1743, blev der tidligere eksporteret korn og fødevarer fra Struer. Disse blev ofte ført til Aalborg, hvor købmænd ofte ejede de små skuder, som eksporterede varerne.

På skuderne blev der bragt varer som norsk fyrretømmer, stål, tjære, hør, hamp og salt til Struer, som blev solgt i Struer og omegn.

Struer var en lille by, indtil der i 1865 blev anlagt en jernbane, der fik indbyggertallet til at stige. I 1870 var indbyggertallet steget til 592 og i 1880 til 1008. Struer fik i 1917 købmandsrettigheder. I 1930 var indbyggertallet steget helt til 5463 ifølge en folketælling, og disse levede af ting som håndværk og industri, fiskeri, landbrug, handel mm.

Kultur og turisme

Tager man en tur forbi Struer, kan man bl.a. opleve Struer Museum, hvor du f.eks. kan se et en B&O udstilling og opleve et jernbanemuseum. På Jernbanemuseet kan du lære mere om jernbanens store betydning for byen.

Du kan også vælge at besøge Venø kirke, som blev bygget i Senmiddelalderen. Dette er Danmarks mindste kirke, så det er helt sikkert et besøg værd.

Der er også gode shoppemuligheder i Struer. Du kan både gå på café, tage ud at købe tøj og gå til frisøren. Der er mange muligheder i Struer.

Der er samtidig meget smuk natur udenfor Struer, og her kan man gå lange ture i smukke omgivelser. Man kan f.eks. tage en tur op på Bavnehøjene.

Det er også værd at besøge Lemvig i nærheden.