Nordfyn

Nordfyn er en kommune, som er blevet til via den sammenlægning af Otterup Kommune, Bogense Kommune og Søndersø Kommune, der skete i 2007.

Kommunen ligger på Fyn i Region Syddanmark, og den er bosted for næsten 30.000 indbyggere.

Historie

Nordfyn er en kommune, der er fyldt op med en masse historie, der kan dateres helt tilbage til Vikingetiden. Og det er på kommunens landskab, at dette kan ses.

Det er nemlig på Nordfyn, at landskabet bærer præg af gamle gravhøje fra bronzealderen og en skibssætning fra Vikingetiden.

Kommunen har været stedet, hvor landbrugsjorden har været frodig og givende i sin tid. Det er først i 1700-tallet, at Nordfyn begynder at trække sig væk fra hav og fjord, idet man inddæmmer landskabet, så der bliver mere landjord.

Der kan endvidere findes over 40 gravhøje rundt omkring i landskabet på Nordfyn, som mange gange afsløres af store stensætninger.

En af kommunens byer, Bogense, har også en lang historie bag sig, der allerede i 1288 fik sine købstadsprivilegier af kong Erik Menved.

I 1900-tallet bliver Bogense en central by, da den får transportforbindelser til Odense og Middelfart med sine jernbaneforbindelser.

Turisme

Nordfyn er en smuk og naturfrodig oplevelse, hvor man kan opleve og gå på jagt efter de historiske rester i landskabet. Det er nemlig tydeligt, at byerne er gamle, og det er her, at man kan opleve et lille stykke af Danmarks historie.

Kommunen byder på naturoplevelser såsom Marguerit-ruten, men det er også her, du kan tage på Bison Farm i Ditlevsdal.

Derudover er der også en del museer, strande, madoplevelser og kulturelle seværdigheder. Det er nemlig her, hvor Harridslevgaard ligger, som er et flot Renæssanceslot, der tager dig tilbage i tiden.

De kulturelle oplevelser kan man blandt andet få på Nordfyns Rosenfestival, som afholdes hvert år i den første weekend i august.

Hvis du ellers vil vide, hvad der sker på Nordfyn, kan du få dine daglige nyheder fra Fyens Stiftstidende.