Østjylland

Østjylland er, som navnet henviser, den østlige del af halvøen Jylland. Her er det Århus, som ligger by til den største by i landsdelen.

Landsdelen dækker over kommunerne Århus, Randers, Silkeborg, Horsens, Skanderborg, Favrskov, Syddjurs, Norddjurs, Odder og Samsø.

Historie

Østjylland er præget af Istidens kolde behandling af landskabet, hvor der her ses tegn på nogle flotte bakkede landskaber men mest flade områder, som smeltevandet har sørget for at skabe.

Århus er en af de største byer i Danmark og ligger i Østjylland. Det siges, at Århus historisk set har været en betydningsfuld handelsby i Jylland.

Det er noget, som også gør sig gældende i bybilledet. Her er der i udgravninger blevet fundet spor af en vold, som er blevet opført i Vikingetiden.

Det er en vold, som har haft stor betydning op gennem årene, da den er blevet udbygget i 1200-tallet, så den kunne være en del af Danmarks forsvar.

De historiske aner kan derfor ikke kun ses i naturen, men det er også noget, som tydeliggøres i de østjyske byers arkitektur, hvor der er brosten, bygningsværker og flotte slotte.

I dag er Århus kendt for at være en by for unge på grund af de mange uddannelsesmuligheder i byen.

Turisme og kultur

Idet Østjylland dækker over et stort areal og mange forskellige kommuner, byder denne del af Danmark på en hel del oplevelser og seværdigheder.

Først og fremmest er der Den Gamle By i Århus, som giver et indblik ind i historien og livet i Danmark op gennem tiden.

Østjylland byder ikke kun på fastlandets oplevelser, men kan også diske op med øernes langsomme idyl. Det er nemlig den smukke ø Samsø, som både byder på vandreture og lækre råvarer, såsom kartofler og salt.

Endvidere er der også muligheder for at opleve den eksotiske natur i Randers Regnskov, mens festivaler blandt andet afholdes i Skanderborg som Smukfest.

Der er både gode overnatningsmuligheder, flotte naturoplevelser og byens centrum, der kan ses i Østjylland.