Østfyn

Østfyn betegner den østlige del af Fyn, hvor den strækker sig hele 35 km. langs kysten på det østlige Fyn. Dette er et område, som går fra Kerteminde i nord over Nyborg til Hasselager på den sydlige del af øen.

Østfyn er betegnet under Nyborg Kommune, Kerteminde Kommune og Svendborg Kommune, som grænser til Sydfyn.

Historie

Østfyn bærer en stor del præg af Vikingetidens levn, idet der både er fundet gravhøje og skibsgrave, såsom Landsbyskibet der blev fundet ved Kerteminde Fjord tilbage i 1935.

Det er ikke bare levn fra Vikingetiden, som der er blevet fundet rester af på Østfyn, det er også jættestuer og stendysser, som forklarer om fortidens liv.

Disse levn daterer liv tilbage til Stenalderen, og det siges, at det er stenalderbønderne i ca. 3000 til 4000 år før vor tidsregning, der var på spil her.

Men det er vikingerne, som har sat sit største præg på Østfyn, og det er noget, som kan ses fysisk på landskabet.

Turisme og kultur

Østfyn er kendt, som den del af Fyn, der har en del turisme, blandt andet pga. de kommuner, som indgår i Østfyn.

Nyborg, Kerteminde og Svendborg er alle sammen kommuner, der er meget populære for turisme, og derfor er det også en velbesøgt del af Fyn.

Der er gode muligheder for overnatning på Østfyn, og her er det ikke kun campingpladser, det er omhandlende. Her kan der nemlig også nævnes Østfyns mange flotte gårde, slotte og herregårde, hvor mange af dem byder på lækre kroophold.

Derudover kan der også opleves både landsbyidyl, smuk natur, havet og bystemning. Det er på Østfyn, hvor der kan opleves alt lige fra storby til landsby.

Det er også på Østfyn, hvor du kan tage på Vikingemuseum i Kerteminde eller Knudshovedhalvøen, som er det mest østlige punkt på Fyn lige uden for Nyborg.