Svendborg

Svendborg er en by på Fyn med omkring 58.500 indbyggere.

Man mener, at navnet Svendborg kommer fra ”Swinburg”, som betyder borgen med svin. Svendborg fik sit navn, fordi man mente, at det var et sted med mange vilsvin uden for byens mure og mange tamsvin inden for byens murer.

Svendborg er placeret på Sydfyn, og det er her, hvor man kan finde broovergange til både Langeland, Tåsinge og Thurø.

Svendborgs historie

Svendborgs historie startede tilbage før middelalderen, da byen har oprindelse helt tilbage fra, da der blev opført en borg ved sundet i 1100-tallet. Efter borgen blev bygget, blev der stillet opført fiskelejer og andre boliger omkring borgen. I 1200-tallet var borgen vokset til en decideret by.

I 1229 blev byen nævnt for første gang i officielle papirer, da Valdemar Sejr gav Valdemar den Unge tilladelse til at give hele det sydlige Fyn med Svendborg i gave til Prinsesse Eleonora.

På grund af Svendborgs placering har byen altid haft en stor betydning for den danske handel, da der var god mulighed for søfart. Derudover havde byen også nydt godt af den store sildepopulation i Øresund til midten af 1500-tallet.

I dag er Svendborg stadig en vigtig havneby, men den er også blevet præget af kunst og kultur, som gør den til en smuk og interessant by.

Turisme

Som turist i Svendborg, nyder mange den flotte arkitektur, som Svendborg er præget af. Derudover byder Svendborg også på flere forskellige gallerier og kunstværksteder, hvilket giver bybilledet flotte og kunstneriske detaljer. Blandt andet er gadelamperne i Svendborgs gågade blevet dekoreret med forskellige motiver, hvilket giver byen en finurlig følelse.

Derudover har Svendborg også Naturama, som byder på underholdning til hele familien, hvor I kan lære mere om forskellige dyr. Når der er ferie, er der forskellige arrangementer på Naturama, som er vinklet mod børn.