Ringkøbing

Ringkøbing er en by i Vestjylland med knap 10.000 indbyggere. Byen er en del af Ringkøbing Sogn, og ligger cirka 45 km vest for Herning.

Ringkøbings historie

Helt tilbage i omkring år 1100 var Ringkøbing en vigtig havneby, der spillede en essentiel rolle for andre byer som Holstebro og Viborg. Går vi frem til 1500-tallet, er vi i en periode, hvor Ringkøbing står for en stor eksport af kvæg og korn, der blandt andet går til Holland.

I 1875 kom jernbanen, der går mellem Esbjerg og Struer, til byen. Denne udviklede industrien i Ringkøbing, hvilket naturligvis har været en glædelig ting.

Ringkøbing er igennem tiden stille og roligt blevet opdateret. Byens havneforhold blev for eksempel forbedret i 1904. Derudover kom der i 1900-tallet lidt gang i industrien. Der kom blandt andet en møbelfabrik, et uldspinderi samt en tæppefabrik.

Ringkøbing har aldrig været, hvad man vil kalde en stor by. Dog har byen en spændende historie, der med tiden har skabt en hyggelig by, der har en del turisme.

Turisme

Fra omkring 1970’erne begyndte byen at blive en handelsby for et højt antal turister. Dette har sat sit præg, da turisme den dag i dag er et vigtigt erhverv for Ringkøbing.

Ringkøbing har lidt af hvert at byde på. Du kan blandt andet gå på galleri og besøge gamle, flotte kirker, hvis du er til det historiske. Hertil er der også et spændende museum, nemlig Danmarks Flymuseum.

Byen har flere muligheder for overnatning, blandt andet i form af hoteller, vandrehjem samt bed & breakfast.

Ringkøbing byder på interessante vartegn og mindesten, der er spændende at udforske. Der er flere kendte borgere fra Ringkøbing. Heriblandt en tidligere statsminister, en digter og flere dygtige sportsudøvere.

Hvert år afholdes der en sandskulpturfestival, der tiltrækker en masse gæster. Det er nemlig sjov for hele familien.

Hvis du vil vide, hvad der sker i Ringkøbing, så finder du de seneste nyheder i Dagbladet Ringkøbing Skjern.