Odense

At være Danmarks tredjestørste by er noget, som Odense kan prale af, og det er også med sine 180.300 indbyggere, at byen kan siges at være fyldt med liv.

Odense ligger på Fyn, og byen ligger ca. 3 km. fra Odense Fjord.

Historie

Odense har en stolt historie bag sig. Ikke nok med at den er hjemstavn for en af Danmarks største forfattere, H.C. Andersen, så er den også en af de ældste byer på dansk jord.

Odense er første gang blevet nævnt på skrift i år 988. Det er også fra Vikingetiden, at navnet Odense stammer fra, som efter sigende kommer af Odinsø efter Odin.

Udover de historiske dateringer, så ses der også tydelige tegn på historien fysisk i byen. Det kan ses på de gamle bindingsværkshuse, som bl.a. Pernille Lykkes Boder.

Derudover ligger der også rester fra en af de seks trelleborge, Nonnebakken, under Odense By, hvilket igen vidner om Vikingetidens aner.

Byen er også hjemsted for hele fire kongegrave, som ligger i Odense Domkirke, St. Knuds Kirke.

Turisme

Byen er et af de store knudepunkter på Fyn, og derfor er det en by med stor turisme – ikke mindst pga. H.C. Andersens tilstedeværelse i dens historie.

Odense er en by med mange museer, hvor bl.a. komponisten Carl Nielsen også præger med sin tilstedeværelse i byens tilbageblik.

Dette er også byen, som er vært for et utal af koncerter, og Odense holder samtidig Tinderbox Festival hvert år i slutningen af juni måned.

Det er også med sit eget stadion, at sport er en kæmpe faktor i byen, og det er da også i Odense by, at vinderen af flere verdensmesterskaber i speedway, Nicki Pedersen, er født.

I 2021 estimeres det, at letbanen vil være færdig, og så vil samtlige kulturelle og historiske punkter blive samlet, da den går fra Syddansk Universitet i Odense syd til Odense Stadion i Odense nord.

Se også: Seværdigheder i Odense