Midtfyn

Midtfyn er en del af Fyn, som fremkommer af navnet, og som ligger midt på Fyn. Det er landsdelen, som kaldes Faaborg-Midtfyn Kommune.

I dag er der 51.552 indbyggere i hele Midtfyn. Kommunen er en del af region Syddanmark.

Historie

Kommunen, Faaborg-Midtfyn, opstod via en sammenlægning af kommunerne Ringe, Faaborg, Broby, Årslev, og Ryslinge. Dette blev gjort i 2007 efter Kommunalreformen.

Kommunen består af en del skovområder, som også gjorde sig gældende i Middelalderen, hvor man fældede skoven for at bruge jorden til landbrug.

Kommunen Ringe på Midtfyn er præget i og omkring af Istidens is og smeltevand. Derudover bliver byen Ringe første gang nævnt i 1277 som Rædhing. Det betyder Grusbanke.

Ringe er en af de mest omtalte byer på Midtfyn, og der bliver da også oprettet en del herregårde i 1500-tallet, som man stadig kan se tegn på den dag i dag.

Det er også i Ringe, at man i 1876 anlægger en jernbanestation, som forbinder Odense og Svendborg.

I 1851 oprette Christen Kold en højskole i Ryslinge, som efterfølgende i 1866 bliver til Ryslinge Højskole og overtages af Johannes Clausen. Et særligt sted, som har præget Ryslinge og Midtfyns historie.

Turisme og kultur

Dette er en del af Danmark, som bugner af gamle, små landsbyer med frodige skovområder og udsigt over smukke havnebyer.

Midtfyn er en del af Danmark, hvor man blandt andet kan tage til Egeskov Slot, opleve Heartland Festival, Ryslinge Skulpturpark og meget mere.

Midtfyn har endvidere i dag en del projekter i gang, som skal sørge for, at udviklingen bliver holdt i live.

Det betyder blandt andet, at kommunen sammen med Sønderborg kommune er i gang med at oprette en bro mellem Als og Fyn, som er et led i at forbinde de to landsdele.

Det er en kommune, som arbejder på at udnytte alle de kvadratmeter, som de kan komme til, så der er flere oplevelser til besøgende.

Hvis du vil have de seneste nyheder fra Midtfyn, dækkes de bedst af Fyens Stiftstidende.