Mariagerfjord

Ved Mariagerfjord ligger den hyggelig by Mariager.

Byen er en mindre størrelse med godt 2500 indbyggere i 2020.

Historie

Den mest væsentlige historie om Mariager går tilbage til 1400-tallet, hvor byen var bygget op omkring Mariager Kloster. Den kristne forbindelse er også at finde i navnet, som er opdigtet efter Jomfru Maria.

Med sin placering ud til fjorden har byen i mange år været en købstad. I 1592 fik byen nemlig købstadsrettigheder.

I tiden under krigene i forbindelse med enevælden i midt 1600-tallet led Mariager hårdt. Her flyttede mange mennesker væk fra byen.

I århundrederne efter agerede Mariager i høj grad havnested for Viborg. Det gik godt i spænd med, at Mariager i høj grad levede af at producere landbrugsvare og varetage fiskeri. På den måde kunne de sælge det videre – i høj grad gevinsterne fra fiskeriet.

Historien har sat sine præg i bybilledet. Her findes nemlig stadig gamle gader med hyggelige belægninger i brosten og ikke mindst en lang række huse af bindingsværk.

Nu til dags kaldes byen for ”Rosernes by”, grundet de mange, store rosenplanter, som vokser sig op ad husmurene og folder sig ud i de små haver.

Turisme og kultur

Med sin smukke placering ud til Mariagerfjord, er det en by, som mange vælger at besøge, når de er i området.

Mange turister vælger at besøge byen på dagsture om sommeren, mens de er i området. Med et flot kig til Mariagerfjord er det da også et besøg værd.

Et populært turistmål i Mariager er havnen. Her emmer af god stemning og historie. Tag blandt andet på en sejltur op ad Mariagerfjord med rutebåden Svanen. Eller hvad med at besøge Danmarks Saltcenter eller tage et kig på den unikke, fredet svingkran, som også er at finde på havnen?

Der findes hotel og camping ved Mariagerfjord.