Holstebro

Holstebro er placeret i det nordlige Vestjylland ved Storå, har omkring 36.600 indbyggere og er den største by i Holstebro kommune.

Historie

Byen er stedet for Danmarks ældste permanente gågade. Denne blev anlagt i 1963 og er en strækning, der går fra Store Torv til Brotorvet.

Byen har fået sit navn fra sin historie. Det var oprindeligt et vadested over Storå, og da det senere blev et brosted, fik det navnet Holstebro. Man har ved udgravninger i byens centrum fundet middelalderlige krukker, der kan spores helt tilbage til 1100-tallet.

Byen har igennem tiden haft indflydelse som markeds- og handelsby, men i 1697 og igen i 1720 var der store brande i byen, der betød, at kun meget lidt blev stående tilbage.

Holstebros indbyggertal begyndte at stige i slutningen af 1800-tallet samt begyndelsen af 1900-tallet. Fra midten af 1800-tallet begyndte industrialiseringen at komme til byen. Ved Struer blev der anlagt Holstebro havn i 1854-1855, og i 1866 kom der en jernbaneforbindelse, som gjorde, at der var god mulighed for transport til og fra byen.

Kultur og turisme

I Holstebro kan du opleve mange seværdigheder. Du kan f.eks. besøge Nørre Vosborg, en herregård, der er omgivet af smuk natur og haveanlæg.

Det er også muligt at prøve en luksuriøs filmoplevelse i den bedste biograf i Danmark. Denne er nemlig certificeret af THX Lucasfilm, som betyder, at lyd, billede og komfort er i højsæde.

Holstebro er også det eneste sted i Danmark, hvor man kan opleve, hvordan et postkontor traditionelt var indrettet. Postkontoret blev anlagt tilbage i 1978, og i dag er det et aktivt museum, hvor man forhandler frimærker.

Hvis man er mere til kunst, kan man opleve Huset for Kunst og Design, som er placeret centralt i Holstebro. Her er der store udstillingsrum på omkring 400 kvadratmeter, og så er der desuden events på udvalgte dage.

Endelig er der også mulighed for at tage nogle af de nærliggende byer som Struer og Lemvig.