Fredericia

Fredericia har i alt 40.981 indbyggere og har en stolt historie bag sig, som Danmarks fæstningsby.

Byen er en del af Syddanmark og ligger centralt i Trekantområdet. Nærmere specificeret ligger byen ud til Lillebælt på Jyllandssiden.

Historie

I 1650 underskriver kongen et dokument, der giver Fredericia sine første privilegier som by.

På dette tidspunkt hedder byen Frederiksodde, men navnet bliver ændret i 1664 til Fredericia, som er den latinske udgave af navnet.

Fredericia er ikke en by, der er dukket op af sig selv, og det er som nævnt en yngre by.

Det er en by, der bliver til, fordi kongen vil sikre Nordjylland mod fjender, der forsøger at komme nordpå via vejen mellem Jylland og Fyn. Herefter har byen modstået mange modstandere fra Danmarks nabolande.

Dette er derfor en fæstningsby lige fra første åndedrag, og det er også noget, der kan ses i de fysiske omgivelser, idet Fredericia Vold er Nordeuropas mest velbevarede vold.

Fredericia station er også et punkt med megen trafik, da byen har stop for mange togruter. Det er også med den nye Lillebæltsbro, som er en motorvej, at Fredericia er et syn på vejen mellem Fyn og Jylland.

Dermed er Fredericia stadigvæk et vigtigt punkt i landet, når det kommer til at folk bevæger sig mellem Fyn og Jylland. Dette kan ofte betyde, at Fredericia desværre er et knudepunkt for køer.

Turisme og kultur

Udover sine historiske gader byder Fredericia også på en masse kultur, hvor du blandt andet kan opleve et af Danmarks eneste teatre, som kun opfører musicals.

Derudover er dette også byen, der i februar 2017 optjener sin første Michelin stjerne med restauranten Ti Trin Ned.

Fredericia by byder på mange kulturelle oplevelser, foruden den velbevarede vold og fæstningens historie, så er der også utrolig flotte grønne områder og udsigt i hele byen udover Lillebælt.

Udover naturligvis Fredericia Dagblad dækkes byens nyheder også af Vejle Amts Folkeblad.