Bjerringbro

Bjerringbro er en stationsby med knap 7500 indbyggere. Bjerringbro ligger i Midtjylland og hører til under Viborg Kommune.

Bjerringbro ligger i Gudenådalen, hvor byen fordeler sig på begge sider af Gudenåen. Den del af byen, som ligger på sydsiden, kaldes Sønderbro, mens norddelen ikke har noget navn.

Byens historie

Bjerringbro opstod for alvor som by i midten af 1800-tallet.

Omkring Møllebækken, som fra nord løber ud i Gudenåen, var der en vandmølle. I 1840’erne besluttede den møller, som havde vandmøllen, at han ville udvide sit land. Han ville have det til også at omfatte arealerne syd for Gudenåen.

Derfor opførte han en bro over Gudenåen, som kunne give ham adgang til det mere sydlige opland. Denne bro kaldtes “Broen over Bjerring”, hvilket senere blev til Bjerringbro.

Hermed blev Bjerringbro hurtigt et knudepunkt rent trafikmæssigt, og da der i 1863 blev anlagt en station i Bjerringbro, var der for alvor blevet tale om en by.

I løbet af 1900-tallet fortsatte Bjerringbro med at udvikle sig som by. Indbyggertallet voksede, og der blev løbende opført nye bygninger, skoler, apoteker osv., som har været med til at gøre Bjerringbro til den by, det er i dag.

Uddannelse og fritid

Bjerringbro har hele to folkeskoler. Derudover er der fire friskoler, en efterskole, et gymnasium samt en højskole.

Ift. byens størrelse er der altså mange muligheder for at uddanne sig i Bjerringbro.

I Bjerringbro finder man også Naturvidenskabernes Hus. Dette er et uddannelsescenter, som er målrettet eleverne fra 0. klasse og helt op til de elever, som er i færd med at afslutte deres gymnasielle uddannelse.

I Bjerringbro er der også en idrætspark. Her findes der faciliteter, som gør det muligt at dyrke mange forskellige sportsgrene.

I idrætsparken findes der bl.a. håndbold- og fodboldbaner samt faciliteter til badminton, basketball, tennis, gymnastik, svømning og skydning.