Hedensted

Hedensted er med sine 10.000 indbyggere den største by i Hedensted Kommune – og har derfor også lagt navn til byen.

Hedensted ligger i det sydøstlige Jylland – godt placeret mellem de to større byer Horsens og Vejle, der begge kan nås indenfor et kvarters kørsel. Samtidig har byen også egen station, der gør det nemt at nå resten af Jylland – og Danmark.

Byen er tidligere blevet kåret til et af de bedste steder at bo udenfor hovedstadsområdet. Og samtidig også en af de bedste kommuner at drive erhverv i.

Hedinns Sted

Navnedelen ”Heden” kommer af det oldnordiske navn ”Hedinn”. Og Hedensted er altså en nyere udgave af ”Hedinns Sted”.

Hedensted har fået tilnavnet ”Byen med sving i”, der både dækker indirekte og direkte. Indirekte tænkes der på borgernes aktivitetsniveau med både gode uddannelses- og kulturtilbud. Og mere direkte refereres der til den gamle landevej, der snor sig igennem byen.

Idrætslivet spiller en stor rolle i Hedensted, hvor Hedensted IF er en af Jyllands største idrætsklubber i forhold til medlemmer.

Seneste skud på idrætsstammen er Hedensted eSport, der både har et pige- og et kvindehold i en sportsgren, der ellers normalt er forbeholdt drenge og mænd.

Hvis du vil have nyheder fra Hedensted, så er byen dækket af hele to aviser – nemlig Horsens Folkeblad og Vejle Amts Folkeblad.