Ærø er en lille ø, der ligger syd for Fyn. Den har godt 6000 indbyggere, der finder tryghed i på øens stille og rolig natur og kultur.
Mod øst ligger Langeland og mod vest Sønderjylland. Ærø er ofte forbundet med sommer, varme og ferie. De mange sommerhuse, butikker og spisesteder nyder godt at de mange og glade turister.
De 6000 indbyggere har dog andet at foretage sig end at vente på turisterne. Der findes både folkeskole, efterskole og HF på øen. Derudover finder du skibsværfter, rederier og langbrug.
Historie
Historien om den lille ø er ikke uden drama eller historisk betydning. Faktisk har den lille ø spillet en rolle i flere af de store, moderne begivenheder, der har gjort Danmark til det land, det er i dag.
Da vi tabte krigen til Preussen i 1864, var Ærø, grundet øens placering, tæt på at blive en del af Preussen.
Øen blev nemlig byttet tilbage til den danske konge. Havde bytningen ikke fundet sted, havde det haft en kolossal betydning for øen og øboernes historie og selvopfattelse.
Under første verdenskrig var det igen den geografiske placering og øens stolte tradition for sejlads, der var skyld i, at op mod 50 ærøske sømænd mistede livet.
Turisme
Ærø lever godt på sin turisme. Det anslås, at der er over 100 servicebutikker på øen. Det er en enormt antal, når øen blot har 6000 indbyggere.
Beboerne på øen er altså afhængige af, at der kommer mennesker forbi, som køber deres varer og bruger deres strande. Heldigvis er situationen sådan – under almindelige omstændigheder – at øen får et væld af turister hver sommer. Der holdes fester, cykelferie, sommerferier mm. Det er en lille perle, som kun få punkter i landet har en længere køretur til.
Populær ø og værd at give en besøg, når solen igen pipper frem.