Nordsjælland

Nordsjælland ligger i den nordlige del af Sjælland. Det er et område, der tilbyder besøgende en flot natur, historiske steder og masser af udendørs aktiviteter.

Regionen er hjemsted for adskillige byer – ikke mindst de to populære byer Helsingør og Hillerød. Besøgende kan udforske områdets flotte strande og historiske seværdigheder som Kronborg Slot og Frederiksborg Slot.

Historie

Nordsjællands historie er tæt knyttet til den tidlige bosættelse af regionen af nordboer og germanere.

De første bosættere var sandsynligvis bønder og fiskere, der bosatte sig langs Østersøkysten i det først århundrede e.Kr.

I 800 e.Kr. boede der en stor befolkning af danskere, nordmænd og svenskere i Nordeuropa, og disse folk begyndte i den periode at udvide deres bosættelser til det, som i dag er Nordsjælland.

I 1219 etablerede Kong Valdemar den Første Helsingør som en befæstet handelshavn på Nordsjællands Øresundskyst, hvilket var med til at tiltrække flere nybyggere til området.

Dette ansporede en bølge af indvandring fra Tyskland og andre dele af Skandinavien, som med tiden øgede befolkningen i Nordsjælland yderligere.

Seværdigheder

I Nordsjælland ligger der en række spændende seværdigheder.

En af de meste populære er Kronborg Slot i Helsingør

Dette imponerende slot fra renæssancetiden blev udødeliggjort af Shakespeare i hans skuespil Hamlet og betragtes som et af Europas største befæstninger.

Et andet historisk mindemærke er Frederiksborg Slot i Hillerød.

Slotte blev oprindeligt bygget af Kong Christian IV i begyndelsen af 1600-tallet. Det står på tre øer i en sø omgivet af frodige haver og parkområder.

Frederiksborg Slot, der har gennemgået en række renoveringer gennem årene, fungerer i dag som museum for en lang række kongelige genstande som møbler og malerier.

Slotskapellet med sine fresker af bibelske scener er også værd at besøge.